Siv Jensen: Konkurranse vil frigjøre milliarder

Kommunene kan frigjøre opp mot 30 prosent av sine budsjetter ved optimal bruk av konkurranse om tjenestene de leverer sine innbyggere. Dette tallet har Frp-leder Siv Jensen fra NHO, og lørdag presenterte hun det for partiets landsstyre.

 

– Dette blir det store summer av, men det er ikke penger som skal spares. Frp går ikke inn for systematisk bruk av konkurranse og mangfold for å bruke mindre penger, snarere omvendt. De frigjorte midlene skal brukers på mer velferd, bedre skoler og flere sykehjemsplasser, sa Jensen.

Samlingen til partiets landsstyret sto i valgkampens tegn, og partilederen brukte sin åpningstale til å trekke opp en del overordnede saker og resonnementer partiet skal markere seg med i året fram til kommunevalget.

Øverst på listen står gjenkjennelige saker som mer konkurranse, innføring av total valgfrihet innen pleie og omsorg, skjerpede krav til lærerne og ikke minst lovfestede rettigheter om hva staten skal levere den enkelte.

– Vi kommer til å få kjørt oss. Alle vil hamre løs på at vi vil kjøre velferdsstaten i grøfta. Men vi vil løse opp lyssky maktstrukturer og usunne forbindelser mellom Ap og myndigheter på ulike nivåer. Frp vil lufte ut, og det er ikke populært. Det truer de bestående monopoler. Gamle bastioner føler at deres murer slår sprekker. Det har de all grunn til å frykte, sa en kamplysten partileder. (©NTB)