Consto til Ålesund

I løpet av året er Consto Vest AS en realitet. Selskapet etablerer seg i Ålesund, men tar sikte på å gå inn i byggeoppdrag over hele Møre og Romsdal.

Bak selskapet står Frode Frøyen og Tor Laxaa som har fått med seg det Surnadal baserte Norutbygg AS og nord-norske Consto AS.

- Vi fikk tilbud fra Frøyen og Laxaa om å bli med på å etablere et entreprenørselskap sammen med Norutbygg, sier adm.direktør Hans Kr. Seterlund i Consto AS.

– Dette passet godt inn i vår langsiktige strategi om utvidelse av vårt geografiske markedsområde, og med mitt kjennskap til Frode Frøyen og Tor Laxaa, var beslutningen enkel, sier Seterlund. Om det Tromsø-baserte entreprenørselskapet har ytterligere ekspansjonsplaner, vil han ikke si noe om på nåværende tidspunkt.

Erfarne bransjefolk på eiersiden
Ledelsen og deleiere i det nye selskapet Consto Vest AS, har lang bransje- og entreprenørerfaring. Frode Frøyen har i flere år ledet Skanska distriktskontor i Ålesund, mens Tor Laxaa ledet Tunnelteknikk.

- Vår plan er å bygge opp Consto Vest med de beste fagpersoner i bransjen, sier daglig leder Frode Frøyen, - foreløpig har vi rekruttert to medarbeidere, og regner med å øke staben ytterligere i løpet av vinteren.

Frøyen vil foreløpig ikke si noe om hvilke ambisjonsnivå selskapet har, men legger ikke skjul på at han har store forventninger til samarbeidet med Consto i Tromsø.

- Suksessen for Consto i Nord-Norge er en stor inspirasjon for oss her på Møre, sier Frode Frøyen til Byggeindustrien.

Sterke i Nord-Norge
Consto As ble etablert i 2006 med Barlindhaug som hovedaksjonær. Selskapet har på rekordtid bygget opp en solid virksomhet over hele Nord-Norge.

For kort tid siden sikret Consto seg det prestisjefylte oppdraget å bygge Jekta Storsenter i Tromsø – en totalentreprise på 715 millioner kroner eks mva. I 2009 hadde Consto AS en samlet omsetning på 610 millioner kroner, og regner med volumvekst også for inneværende år.