Stor interesse for Domus Media

Nærmere 30 representanter fra entreprenørverden møtte opp da Statsbyggs åpnet opp dørene for Vestfløyen i Domus Media ved Universitetet i Oslo.

Arbeidene i Vestfløyen skal utlyses i november, og Statsbygg holdt informasjonsmøte.

Statsbygg skal gjennomføre innvendig restaurering av Universitetet i Oslos sentrumsbygninger; Domus Medias vestfløy og midtfløy med blant annet Universitetets aula. Arbeidene i midtfløyen ferdigstilles i løpet av 2010, mens Arbeidene i vestfløyen straks skal utlyses.

På dette prosjektet skal Statsbygg benytte totalentreprise som entrepriseform.

- Derfor ønsket vi å avholde et informasjonsmøte. Vi var spent på oppmøte, men det viste seg å bli meget bra. Mange av de store entreprenørene var tilstede, forteller prosjektleder Lars Prestegård.

- Bygget er helt strippet nå. Målet er å oppgradere det til et moderne funksjonelt undervisnings- og kontorbygg, samtidig som det skal beholde sitt opprinnelige preg. forteller Prestegård.

* Planlagt utlysning: Primo november 2010

* Planlagt anbudsinnlevering: Medio januar 2011

* Planlagt kontrahering: Medio mars 2011

* Planlagt byggestart: Juni 2011

* Planlagt ferdigstillelse: Desember 2012

Vestfløyen skal inneholde møterom, lesesaler, kantine og kaffebar, og det skal etableres cellekontorer. I den midtre delen skal opprinnelige gallerier gjenskapes. Oppvarming endres fra elektrisk til vannbåren. Bruttoareal for vestfløyen er 5 000 kvadratmeter.