Lærernes hus tildelt Oslo bys arkitekturpris

Onsdag kunne ordfører Fabian Stang dele ut Oslo kommunes pris for god byarkitektur til Lærernes Hus - utdanningsforbundets konferansesenter.

Arkitekter er Element Arkitekter AS og byggherre er Utdanningsforbundet. Leilighetshus i Korsgata 5 fikk hederlig omtale.

Konferansesenteret er en utvidelse av Lærernes hus, som via gårdsrom er forbundet med utdanningsforbundets hovedkontor i Hausmanns gate. Nybygget er organisert over fire etasjer med lobby, konferansesal og kafé med takterrasse.

Prosjektets mål har vært å lage en stor konferansesal med integrert kunst i fasaden knyttet til virksomheten, i tillegg til å oppnå et energi og miljøvennlig bygg gjennom en kombinasjon av materialvalg og energikilder. Her spiller varmelagring i trappekonstruksjonen en sentral rolle.

Fasadene tilpasser seg omkring-liggende bevaringsverdig bebyggelses høyder og hovedlinjer mot gate og gårdsrom. Bygningen er gjennomlyst i hele tomtens bredde.

Byggets tekniske løsninger gir et lavt energiforbruk. Tiltakenebestår av 10 energibrønner (150-200 m dype) som transporterer jordvarme via en varmepumpe, bruk av solenergi, dagslys, solavskjerming og fjernvarme samt vannbåren varme. Bygget ligger i energiklasse A – lavenergihus.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av Lærernes hus.