Turistvegene er en skatt

De nasjonale turistvegene i Norge er en skatt som mange nordmenn kanskje ikke er klar over betydningen av. Men flere utlendinger har for lengst fått med seg hvor fantastisk disse veiene er. Mange av de mest viste bilder av Norge er tatt fra noen av turistvegene. På Betongdagen holdt prosjektleder for kommunikasjon for turistvegene, Per Ritzler i Statens vegvesen, en meget god presentasjon.

 

Ritzler er svensk journalist, men har jobbet med nettopp Turistvegprosjektet i mange år. Han viste utrolig flotte bilder – og fortalte levende om hvordan utenlandske mediefolk møter alle de fantastiske prosjektene. Det er på tide at også nordmenn i langt sterkere grad besøker alle de flotte anleggene.

At Rietzler i tillegg skrøt uhemmet av betongens egenskaper, gjorde selvsagt at det ble mye applaus i salen under hans foredrag. De arkitekter, konstruktører , leverandører og entrepreprenører som har bygget de nasjonale turistvegene har all grunn til å være fornøyd med resultatet. Disse veiene er noe av det beste vi har i norsk byggekunst.

At en glødende engasjert Osmund Ueland fortsatte foredragsrekken på Betongdagen med en beskrivelse av Science Center Østfold, gjorde at dette ble kanskje en av de mest løfterike åpningsdager man noen gang har hatt på Betongdagen.

Byggeindustrien er selvsagt til stede, og vi vil fortløpende legge ut bilder og artikler på våre nettsider. Vi kommer også med en reportasje i Byggeindustrien.