God stemning på Betongdagen

Det var en fullsatt sal som møtte lederen i Norsk Betongforening, forskningssjef dr.ing Terje Rønning da han åpnet Betongdagen i Stavanger torsdag.

Han startet sin åpningstale med å referere fra Bygg og Miljødagen ved NTNU dagen før . Der var også Nærings- og handelsminister Trond Giske. Hans budskap til studentene er at byggenæringen er et av de viktigste redskapene regjeringen har for å få satt sin politikk ut i livet.

Derfor er slike møteplasser hvor representanter for næringen er samlet viktig – og Betongdagen er i en slik forbindelse svært viktig, sa Rønning.

Forskningspris
Betongforeningen har i fem år gitt ut gitt ut en forskningspris som tildeles etter søknad. Den ble tildelt phD student Klaartje De Weerdt i Sintef Byggforsk. I tillegg til et flott diplom følger også et reisestipend på 25 000 kroner. Hun har jobbet spesielt med sement som har tre hovedkomponenter (foruten sementklinker så er det flygveaske og kalkfiller. Hun har dokumentert en del mekanismer som man tidligere ikke hadde full oversikt over. Dette er gjort på en meget god faglig måte. I tillegg har hun koblet miljøet i Trondheim med internasjonalt fagmiljø. Hun har bl a vært ved materialprøvningsanstalten i Sveits. Hun har også vært ved Heidelberg Cement sitt teknologisenter. Der er hennes arbeideer også blitt lagt merke til. For Norcem som er en del av en internasjonal gruppering, er det viktig å dokumentere nytteverdien av norsk forskning.

 

Nytt æresmedlem
Per Arne Dahl ble nytt æresmedlem i Betongforeningen. Han har gjort en banebrytende jobb på mange områder, ikke minst i forbindelse med bruk av glass i betong.

Ett av kriteriene for å bli æresmedlem i Norsk Betongforening er at man har et langvarig virke og engasjement i foreningen.  Det er også en forutsetning at vedkommende har påvirket betongfagets utvikling på en fremragende måte. Per Arne Dahl har oppfylt alle disse kriteriene.

Han har drevet innen materialfaget, og det gjelder både innen  prøvning, undersøkelse av konstruksjoner, betong generelt og glassbetong spesielt.

Han har promontert sine saker på en utmerket måte. Han har også bidratt til teknisk utvikling. I tillegg til å bidra til samspill i næringen. Han har i tillegg lagt ned ufattelig mange dugnadstimer i Betongforeningen også i forbindelse med utarbeidelse av rapporter og publikasjoner. Han har gjort mye på standardsiden.  I tillegg har han opp gjennom årene skrevet  årene skrevet en rekke viktige fagartikler.

Per Arne Dahl har vært mye brukt som kursholder, særlig innen for kompetansegivende kurs som bransjen har vært opptatt av.

Vi gratulerer!