Ruukki vinner viktige kontrakter

Ruukki har de siste dagene vunnet kampen om å levere stålkonstruksjonene til to markante byggeprosjekt.

Leveransene gjelder stålkonstruksjoner til både Statoils nye regionkontor på Fornebu og Helleren i Bergen

Statoil Fornebu
Ruukki har inngått en avtale med Skanska Norge AS for å designe, produsere og installere stålkonstruksjonene til Statoils nye regionkontor som skal bygges på Fornebu, nær Oslo. Det nye kontoret krever en svært komplisert installasjonsløsning, som var en av hovedgrunnene til at Ruukki ble valgt som leverandør.

Bygningen på ni etasjer er arkitektonisk unik som gjør at strukturell design blir en utfordring. Bygningen skal ha fem adskilte, rektangulære vinger som er stablet over hverandre slik at de danner en stjerne. En mobilkran på 1250 tonn, som er den største i Norden, vil brukes til å installere konstruksjonene. I tillegg til en krevende installasjonsløsning, skal Ruukkis ekspertise også brukes til å designe og implementere brannbeskyttelsen av bygningen.

- Dette er igjen et sterkt bevis på tilliten vi blir vist som ekspert på stålkonstruksjoner. Det er viktig å involvere oss i den strukturelle designen helt i starten på et prosjekt. Dette gjør det mulig for oss å sørge for innovative konstruksjonsløsninger som møter kundens behov, sier Sami Eronen, SVP, Infrastructure and Northern Europe, Ruukki Construction.

- Ruukki var et naturlig valg av partner på grunn av deres omfattende erfaring med lignende konstruksjonsprosjekter. Vi har stor tillit til Ruukkis prosjektstyring og designkompetanse i krevende prosjekter, sier prosjektleder Jon Johnsen fra Skanska.

Ruukki har den senere tiden vært involvert i mange krevende byggeprosjekter i Norden. Nylige prosjekter inkluderer den nye operaen i Oslo, Stockholm Waterfront kongress-senter, DnBs nye hovedkontor i Norge, og Kilden som er det nye teateret og konserthuset i Kristiansand.

Helleren
Ruukki får en nøkkelrolle i ett av Bergens største byggeprosjekter noensinne. Ruukki skal produsere og installere stålkonstruksjonene til Helleren, et nytt bygg som vil bli et landemerke i Bergen. Kunden er Veidekke Entreprenør AS og kontrakten har en verdi på ca. 57 millioner kr.

Helleren, som skal bygges i Bergen sentrum, vil bestå av en nasjonal svømmehall med fasiliteter tilpasset viktige nasjonale og internasjonale svømmekonkurranser, og en ny videregående skole for 900 elever. Bygningen vil bli på ca. 28 000 kvadratmeter.

- Ruukki har den siste tiden vært involvert i mange omfattende byggeprosjekter, og med denne avtalen stryker vi vår posisjon i det norske markedet for stålkonstruksjoner ytterligere. Vi har gode resultater å vise til i produksjonen og installasjonen av lignende konstruksjoner, sier Sami Eronen, SVP, Infrastructure and Northern Europe, Ruukki Construction.

Takkonstruksjonen til den nye svømmehallen, som består av store og krevende takstoler, gjør det nødvendig med en spesialkompetanse i dette prosjektet.

- I Norge er Ruukki kjent som et dyktig og pålitelig selskap som har vist sin spesialkompetanse i byggingen av flere utfordrende prosjekter. Vår tidligere erfaring med selskapet inkluderer et vellykket samarbeid i byggingen av den nye operaen i Oslo," sier prosjektleder Øyvind Dietrichson i Veidekke Entreprenør.