Norconsult på vei og bane

Norconsult har undertegnet kontrakt med Statens vegvesen Region øst og Jernbaneverket Utbygging for Fellesprosjektet E6 – Dovrebanen i Eidsvoll og Stange

Statens vegvesen og Jernbaneverket har i samarbeid utarbeidet kommunedel- og reguleringsplaner for bygging av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Kleverud. De to etatene vil også samarbeide om å utarbeide byggeplaner og forestå selve byggingen av veg og bane på denne strekningen. For å sørge for en helhetlig planlegging og utbygging av veg og bane langs Mjøsa, har de to etatene dannet Fellesprosjektet E6-Dovrebanen.

Oppdraget Norconsult signerte kontrakt for i går, gjelder utarbeidelse av byggeplan og oppfølging i byggetiden for Fellesprosjektet, delparsell Brøhaug-Strandlykkja på 6 km. Dette omfatter forberedende arbeider, E6, lokalveger, underbygning jernbane og avbøtende tiltak. Ulvintunnelen (Dovrebanen) på 4 km, Morstuatunnelen (Dovrebanen) på 150 m og Morskogstunnelen (E6) på 2,3 km ligger innenfor delparsellen.

Prosjektarbeidet starter umiddelbart, med planlagt åpning av E6 i 2014.