Oppstart for Digernesskiftet

Det er nå klart for byggestart av toplanskryss på Digernesskiftet på fylkesveg 661/E39.

Det er en komplisert kryssløsning som nå skal bygges, hvor det er lagt stor vekt både på trafikksikkerhet og framkommelighet.

Toplanskrysset består av en tre-spenns spennarmert platebru i betong med en total lengde på 52,4 meter, og tilhørende på- og avkjøringsramper, samt akselerasjons- og retardasjonsfelt. I tillegg skal vi bygge en firearmet rundkjøring og kollektivknutepunkt med parkeringsareal, samt gang- og sykkelvegforbindelse fra sør/vest over brua og langs fylkesveg 661 i nord.

Digerneskrysset - første byggetrinn
Byggetrinn 1 består av forberedende arbeider for bygging av nytt kryss. Det omfatter etablering av omkjøringsveg i byggeperioden, omlegging av Svortaelva og masseutskifting for fundament til ny bru.

Arbeidet med første byggetrinn starter i midten av oktober og det er Rano Anlegg AS har fått oppdraget.

Trafikantene må regne med noen trafikkhindringer under bygginga av omkjøringsvegen. Det kan også bli behov for signalregulering av trafikken undervegs.

Digerneskrysset - byggetrinn 2 og 3
Byggetrinn 2 og 3 omfatter nytt kryss med av- og påkjøringsramper, bru over E39, gangveger, rundkjøring på fylkesveg 661, ny arm til industriområdet, kollektivknutepunkt og nytt kryss for tilkobling til fylkesveg 107.

Her gjenstår det noe detaljplanlegging, men arbeidet blir utlyst før nyttår med oppstart i februar/mars 2011 - både for brubyggingen og selve krysset.