Stoltenberg først over sykkelbroen

Statsminister Jens Stoltenberg var den første som syklet over den nye sykkelbroen ved Lysaker da den ble åpnet tirsdag.

Anlegg fikk storfint besøk da Statsministeren valgte å foreta den offisielle åpningen av sykkelbroen på Lysaker. Nå blir forholdene for gående og syklende fra Bærum til Oslo og omvendt bedre.

- Det er sikkert ganske mange som lurer på hvorfor en statsminister åpner en liten sykkelbro. Men årsaken er veldig enkel; jeg er veldig for sykkelbroer og sykkelveier, sa statsminister Jens Stoltenberg etter han som førstemann syklet over den 170 meter lange sykkelbroen fra Bærum-siden over til Oslo.

Stoltenberg lovet at satsingen på sykkelfremkommelighet her i landet skal bli vesentlig bedre i fremtiden.

- Sykling er bra for miljøet, det blir mindre forurensing av det, det er bra for bilistene og ikke minst, det er bra for folkehelsen, sa Stoltenberg.

Dressen var byttet ut med sykkelbekledning og sykkelhjelmen var selvfølgelig trygt plassert på hodet da statssjefen trillet gjennom snoren og markerte åpningen av Frank Sætrang broen. Broen er oppkalt etter mannen som drev den legendariske sportsbutikken på Lysaker.

Stoltenberg innrømmet at han ikke sykler så mye som statsminister, så han satte pris på å få sykle fram og tilbake til sentrum i forbindelse med åpningen.

- Det er fortsatt en lang vei å gå før vi er i mål. Men dette er noe vi satser på, sa statsministeren før han satte seg på sykkelen og tråkket videre fra Peabs flotte byggverk på Lysaker.

- Det er klart det er hyggelig å få besøk av Statsministeren og hilse på ham, sa anleggsdirektør Thorbjørn Eng. Sammen med Stein Olav Haugen og Morten Karlsen var han godt synlig i Peab-jakke på åpningen. - Det har vært et fint prosjekt for oss både når det gjelder kvalitet og lønnsomhet, sa Thorbjørn Eng, mens han beundret betongarbeidet på den nye sykkelbroen.