Mesta-direktør til Rieber & Søn

Ingrid Tjøsvold (42) slutter som adm. direktør i Mesta Drift as og blir ny direktør for Rieber & Søns norske virksomhet og skal lede arbeidet med å styrke merkevarenes posisjon i det norske markedet.

- Jeg anser Rieber & Søn som et sterkt selskap i god utvikling. De står bak gode produkter, sterke markevarer og er svært markedsorientert i sin tenkning, sier Tjøsvold.

Konsernsjef Patrik Andersson i Rieber & Søn sier Tjøsvold vil få spennende utfordringer i sin nye jobb som direktør for Norge.

- I snart to år har vi hatt et internt fokus der vi har økt effektiviteten i våre fabrikker og reorganisert innkjøpsarbeidet. Målet har vært å øke lønnsomheten. I fremtiden ønsker vi å utvikle flere nye produkter og å vokse, sier Andersson.

Ingrid Tjøsvold får ambisiøse vekstmål å gå løs på i den norske virksomheten.

- Sett utenfra står Toro og Rieber & Søns øvrige merkevarer for solid kvalitet, og prestasjonene i markedet vitner om høy kompetanse og mye kunnskap i organisasjonen. Det er et godt utgangspunkt for å skape ytterligere vekst, sier Tjøsvold.

Tjøsvold blir sjef for fem norske fabrikker og merkevarer som Toro, Denja, Vossafår, Vestlandslefsa, Mr. Lee og Trondhjems.

Tjøsvold er født i Haugesund, men har bodd mange år i Bergen. Hun har en master i økonomi fra Strathclyde University i England. Yrkeskarrieren startet hun i Kværner som controller. Siden har hun jobbet i Notar Eiendom, EDB Novit, Hans H. Iversen og fire år i Hansa Bryggeri før hun kom til Mesta i 2006.

Det er ikke bestemt hvem som skal etterfølge Tjøsvold i Mesta Drift.