Revisor sår tvil om Bauhaus-fremtid

Årsrapporten til Bauhaus Norge viser en negativ egenkapital på 116,9 millioner kroner i 2009, og revisor sår tvil om selskapets fremtid.

- Det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift. Årsregnskapet og årsberetningen inneholder etter vår mening ikke tilstrekkelige opplysninger om at det ved et eventuelt opphør foreligger risiko for vesentlige tap ved realisasjon av selskapets eiendeler, skriver revisor i revisorberetningen som Finansavisen har gjengitt.

Styret selv skriver i årsrapporten at de svake tallene skyldes store etableringskostnader og et negativt resultat i 2008. Samtidig skriver de at de forventer gode resultater i tiden fremover.

Ser man bort fra den negative egenkapitalen ved fjorårets utgang, er ikke 2009-resultatet så verst. Riktignok faller omsetningen fra 312 til 304 millioner kroner ra året før, men både driftsresultatet og årsresultatet går fra minus til pluss.

Driften har bedret seg fra minus 27 millioner kroner til et overskudd på en million kroner. Årsresultatet går fra minus 67,7 til 13,2 millioner kroner.