Krav på 4 milliarder kroner i konkursbo

Kravene i Thule Drillings konkursbo passerte fredag 4 milliarder kroner.

 

Det ble åpnet konkurs i Thule 16. september. Størrelsen på kravene gjør at konkursen nå er blant de største i Norgeshistorien, sammen med Enitel og Petromena, skriver Dagens Næringsliv.

Men kreditorene kan slite med å få dekket sine krav.

– De største verdiene i boet er mest sannsynlig pantsatt for krav som langt overstiger omsetningsverdien av verdiene, sier bostyrer Ståle Sommernes.

Thule er involvert i over ti rettstvister i Norge, USA, Storbritannia, Tyskland og Emiratene. Thules datterselskaper er registrert på Kypros, mens andre selskaper i Thule-systemet holder til på De britiske jomfruøyene. Thules utstyr til rigger ligger dessuten lagret flere steder i Midtøsten, USA og Europa.

– Dette fremstår som en mer komplisert og uoversiktlig sak enn hva jeg har opplevd i andre bo, sier Sommernes.

Det er så lite penger i boet at det kan bli aktuelt å innstille behandlingen dersom det ikke stilles garantier, forteller han.

– Da går rådigheten over verdiene i praksis tilbake til selskapet Thule Drilling, som blir slettet fra registrene. Det vil bli en veldig vanskelig situasjon for alle involverte parter, sier han.

Boet vurderer å søke midler fra Justisdepartementet til å granske om det har skjedd mulige straffbare forhold i selskapet. (©NTB)