Leveringsproblemer hos Norcem

– En serie uheldige omstendigheter har medført at vi for tiden har problemer med å levere alle kvaliteter på alle våre depotstasjoner, forklarer Tor Inge Overrein, markedsdirektør i Norcem.

På fabrikken i Kjøpsvik har en av sementmøllene vært satt ut av drift i flere uker grunnet havari på hovedmotoren. Mølla vil være i drift igjen mot slutten av uke 43. Norcem har mer enn tilstrekkelig kapasitet til å dekke det norske markedet med en mølle ute av drift, men når det for en uke siden var nødvendig å redusere malekapasiteten ved fabrikken i Brevik, også på grunn av et mekanisk problem, er leveransesituasjonen blitt svært utfordrende. Møllene i Brevik vil være i full drift i løpet av fredag 15. oktober.

Mølleproblemene gjør at vi helt enkelt ikke klarer å produsere store nok volumer i et marked hvor byggeaktiviteten for tiden er svært høy. Normalt skal Norcem kunne håndtert en slik situasjon, men denne gangen var lagrene på distriktssiloene også begrenset før problemene oppstod.

– I Norcem gjør vi selvsagt alt vi kan for å få anleggene våre i gang. Samtidig tar vi inn sement fra vårt søsterselskap i Sverige, og vi vil i en periode stoppe all eksport av sement. På nåværende tidspunkt er det vanskelig å anslå når Norcem er 100 % leveringsdyktig på alle depotstasjonene igjen, men vi vil holde våre kunder fortløpende orientert om situasjonen, sier Overrein.