Mot regulert trafikk i Bergen

- For Bergen og andre byområder vil det fra og med vintersesongen 2010/2011 bli enklere å sette i verk trafikkregulerende tiltak for å avgrense alvorlig luftforurensing fra veitrafikken, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

I statsråd fredag ble det vedtatt at Samferdselsdepartementet skal få fullmakt til å gjennomføre trafikkregulerende tiltak på vegnettet, i form av for eksempel ordning med såkalte ”datokjøring” og forbud mot de mest forurensende kjøretøyene.

- En slik fullmakt vil sette departementet bedre i stand til å hjelpe Bergen og andre kommuner, dersom luftforurensingen fra vegtrafikken skulle gjøre det nødvendig med nye trafikkregulerende tiltak vinteren 2010/2011 og framover til en eventuell permanent forskrift er vedtatt, sier samferdselsministeren.

- Slike tiltak kan blant annet være å innføre en midlertidig ordning der det på visse dager er tillatt å kjøre bare med personbiler som har nummerskilt som ender med oddetall, mens det på andre dager er tillatt å kjøre bare for de som har nummerskilt som ender med partall.