Stord-arkitekt vant europeisk boligpris

Arkitekt Asgeir Damman og Omega IAT-avdelingen på Stord gikk til topps i Bloomberg European Residential Property Awards for boligprosjektet Ådlandfeltet.

Omega ble tildelt ”five star award” i klassen best architecture – multiple units.

Prosjektet ble tegnet av Damman sommeren 2009, og er for tiden under oppføring på Ådland. Byggingen avsluttes på nyåret, og vil da bestå av sju eneboliger og et leilighetshus.

- Prosjektet er spesielt tilpasset til klimaet her på Vestlandet, og er kjennetegnet av fin beliggenhet og samspill med området rundt. Vi har hatt et godt samarbeid med utbyggeren, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Damman.

- Klart det betyr mye for oss i det hele tatt å bli invitert til å delta med prosjektet vårt. Etter å ha tittet på tidligere vinnere, så hadde vi ikke store forhåpninger med vårt småskalaprosjekt, sier arkitekten til Byggeindustrien.

Han forteller om en flott prisutdeling i London sammen med bransjekollegaer fra hele Europa og Afrika. Dessuten vanket det mye skryt til Damman og Omega for vinnerprosjektet.

- I det hele tatt er vi veldig glade og fornøyde, og ser fren ril å lage flere spennende prosjekter både her og der, avslutter en fornøyd arkitekt.