Løgn og fanteri om togrevolusjonen

Den lovede togrevolusjonen på Østlandet i 2012 er utsatt på ubestemt tid i følge NRK. Fra 2012 lovet regjeringen alle frustrerte og forbannede togpendlere at alt skulle bli så mye bedre. Togene skulle gå i rute og det skulle bli flere avganger. Nå sier Samferdelsdepartementet at man må prioritere vedlikehold i stedet for nye investeringer.

Nytt dobbeltspor vestover og splitter nye tog skulle gi flere avganger enn i dag og plass til langt flere passasjerer. Det ble varslet avganger hvert tiende minutt fra de viktigste stasjonene mellom Asker og Lillestrøm.

Også lenger utover på Østlandet skulle «Ruteplan 2012» gi en kraftig forbedring i tilbudet. Nå er imidlertid revolusjonen utsatt på ubestemt tid, i følge NRK. Statssekretær Lars Erik Bartnes sier regjeringen må prioritere vedlikehold på dagens tog, i stedet for å holde den lovede ruteendringen.

NSB har kjøpt inn 50 splitter nye togsett, men i og med at infrastrukturen rundt jernbanesporene ikke er i orden, får man ikke full uttelling for denne satsingen. Det skal visstnok mangle et par milliarder kroner i investeringer for å få alt på skinner.

Dette blir opplagt en strålende valgkamp-sak for den rødgrønne regjeringen.

Dette skriver NRK.no i dag:

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7336306