Nord-Norges største byggekontrakt

Consto AS skal bygge Jekta Storsenter for Coop Nord – en totalentreprisekontrakt på 715 millioner kroner eks mva.

Byggearbeidene starter i løpet av oktober og allerede til julehandelen 2012 åpner det nye forretningssentret. I tillegg til nybygg omfatter kontrakten en betydelig oppgradering av det eksisterende forretningssenteret Jekta Øst og Vest. Når alt er ferdig, våren 2013, vil Jekta storsenter være Nord-Norges største forretningssenter med 180 forretninger.

Kontrakten omfatter et nytt bygg med 43.401 m2 forretningsarealer, samt parkeringskjellere på 23.400 m2. I tillegg bygges det et nytt parkeringshus på 9.811m2. Nybygget skal knyttes sammen med det eksisterende forretningssenteret Jekta Øst og Vest på totalt 25.710 m2. Disse arealene skal oppgraderes og ferdigstilles våren 2013.

- Det er klart vi er storfornøyd med at Coop Nord satset på oss, sier adm.direktør Hans Kristian Seterlund i Consto AS, - sammen med kunden har vi lagt ned mye arbeid i å utviklet et bærekraftig konsept som vil gi Tromsø og Coop Nord et fantastisk forretningssenter. I planleggingen er det lagt vekt på en utbygging som i minst mulig grad forstyrrer den eksisterende handelen.

Seterlund opplyser at byggeprosjektet på topp vil sysselsette rundt 200 personer fra Consto, underentreprenører og leverandører hovedsakelig fra landsdelen.

Consto As har på rekordtid bygget opp en betydelig byggvirksomhet i Nord-Norge. I 2009 hadde selskapet en samlet omsetning på 600 millioner kroner og overleverte bl.a Alta storsenter. Selskapet har flere store byggeprosjekter i gang og Seterlund signaliserer ytterligere volumvekst for inneværende år.