Grønt lys for St Olavs-bibliotek

Kunnskapssenteret får ett felles helsefaglig bibliotek for NTNU, St. Olavs Hospital og HiST. Fellesbiblioteket blir på 1500 kvadratmeter.

Fra før var det planlagt og prosjektert et bibliotek på 1000 kvadratmeter i det siste senteret som skal bygges ved St. Olavs Hospital. Men nå har Kunnskapsdepartementet bedt Helse Midt-Norge utvide bibliotekarealet med 500 kvadratmeter.

Ifølge departementet skal biblioteket være ett felles integrert fellesfaglig bibliotek for universitet, sykehus og høgskole - og ikke to fagbibiotek plassert side om side. Målet er et moderne bibliotek for forskning, læring og formidling tilpasset brukernes behov.

De nye bibiotekarealene må bygges fleksible med sikte på endringer i læringsformer, blant annet som følge av teknologiutvikling og brukernes informasjonskompetanse, går det fram av brev fra Kunnskapsdepartementet til Helse Midt-Norge.

Bibliotekutvidelsen er beregnet til ca. 20 mllioner kroner, og byggekostandene kontantfinansieres over statsbudsjettet.

For utformingen av Kunnskapssenteret betyr fellesbiblioteket at østfløyen (nærmest Nevrosenteret) oppføres i tre etasjer, opplyser prosjektleder Lars Abrahamsen i Helsebygg.