Hele formannskapet inhabile i viktig kraftsak

Ordføreren i Engerdal kommune trodde noen tøyset med ham da han fikk vite at samtlige i kommunens formannskap er inhabile i behandlingen av kommunens store vindkraftsatsing.

 

Alle politikerne, inkludert ordføreren, har bindinger som gjør dem ute av stand til å ta avgjørelser i det som kan bli det viktigste byggeprosjektet i kommunen på 50 år, melder NRK.

Bakgrunnen er planer om å bygge en vindmøllepark på Kvitvola i Engerdal. Selskapet Austri Vind ønsker å sette opp en vindmålermast i området for å kartlegge forholdene.

Ordfører Reidar Åsgård kontaktet selv en advokat og ba ham vurdere de folkevalgtes habilitet i behandlingen saken. Advokat Christen Sverdrup Dahls vurdering var at ingen i Engerdals formannskap er habile i saken.

Ordføreren selv har styreverv i selskapet Eidsiva Energi, som igjen har eierinteresser i Austri Vind. Noen politikere er grunneiere, mens andre er i familie med folk i fjellstyret.

– Jeg tenkte først: Er det 1. april? Egentlig er det bare to vararepresentanter til formannskapet som er habile, sier Åsgård.

Også i kommunestyret har mange av representantene interesser i saken. Ifølge NRK kan løsningen på problemet være at de folkevalgte legger den viktige utbyggingssaken i hendene på politikerne i en av nabokommunene Rendalen, Trysil eller Os