Betongtavlen delt ut

Et hundretalls personer hadde tirsdag gleden av å se Betongtavlen for 2010 bli tildelt Utdanningsforbundets konferansesenter - også kalt "Smykkeskrinet"

I tillegg til en presentasjon av bygget og byggeprosessen av arkitekt Cathrine Vigander fra Element Arkitekter, fikk de fremmøtte et spennende foredrag av Arkitekt Magne Magler Wiggen fra mmw arkitekter om nyskapende bruk av betong i kombinasjon med dukforskalinger. I tillegg viste Kristian Lars Ahlmark fra schmidt/hammer/lassen/architects gode eksempler på bruk av eksponert betong for å fremheve byggets funksjon. Ahlmark avsluttet med en presentasjon av prosessen fra ide til ferdigstillelse av Thor Heyerdahl Videregående skole i Larvik.

I juryens begrunnelse heter det at det er en arkitektonisk usedvanlig gjennomført og meningsfylt bruk av betongmaterialet. Betongen er utført med et meget høyt presisjonsnivå og er kombinert med andre materialer på en overbevisende måte. Juryen berømmet også arkitektene for å ha oppnådd en svært god løsning på bygningsintegrert ventilasjon og energiløsninger ved å utnytte de arkitektoniske virkemidlene knyttet til materialvalg og utnyttet betongens termiske egenskaper. Bygget innehar tekniske løsninger som kan gi bygget et lavt energiforbruk og et godt inneklima langt inn i fremtiden.

Les mer om Betongtavlen og valget av Smykkeskrinet her

Les Byggeindustriens prosjektomtale av bygget her