Statnett til Nydalen

Statnett har signert avtale med Avantor om nytt hovedkontor på Nydalshøyden i Oslo. Statnett beregner å flytte inn i det nye bygget i begynnelsen av 2013.

Statnetts hovedkontor skal flytte fra Husebyplatået til Nydalen. Der vil Statnett flytte inn i et nytt bygg på 22 000 m2 som skal oppføres med rom for 800 arbeidsplasser.

- Vi har behov for mer plass og mer fleksible lokaler. Vi har tatt mål av oss til å bygge neste generasjon sentralnett, og det betyr et høyt aktivitetsnivå i årene framover. Det nye bygget vil være mer tilpasset Statnetts organisasjon de neste 15-20 årene, sier konsernsjef Auke Lont.

Statnett inngår en langsiktig leiekontrakt med Avantor som vil eie bygget. I utgangspunktet signeres det for en 15-årig leiekontrakt, men denne kan senere forlenges med inntil 10 år.

Statnett har vurdert både å bygge om dagens hovedkontor og det å flytte til nye kontorlokaler. En samlet vurdering når det gjelder økonomi, gjennomføringstid, risiko, bygningsmessig kvalitet og gode arbeidsplassløsninger har til slutt pekt på nye kontorlokaler i Nydalen som beste løsning.

Statnett arbeider samtidig med løsninger for videreutvikling av kontorene på Husebyplatået.