Peab fornyer Herbern

Peab skal oppgradere den kjente uterestauranten Herber’n på Aker brygge. Den skal i helt ny drakt stå klar til å motta Oslos befolkning på nasjonaldagen.

Det blir nå et nytt restaurantbygg på utstikkeren foran Aker Brygge til erstatning for gamle Herber'n. Byggherre er Aker Brygge AS, som eies av Norwegian Property ASA. Byggherrens representant er Stor-Oslo Prosjekt AS ved Mathis Grimstad.

- Bestillingen er mottatt, og vi skal starte fundamenteringen primo november, forteller distriktssjef Bård Strand i region Næring og Rehab. –Dette er et synlig og interessant oppdrag for oss som både Oslobefolkningen og turister vil få glede av i mange år fremover, sier Bård Strand.

Byggeriet er i en totalentreprise basert på åpen bok. Kontraktssummen er på ca. 28 MNOK og byggetiden fram til våren er knapp. Arkitekter er det danske MAPT i samarbeid med norske Alliance Arkitekter.

- Bygget har et spennende design som skal gjengi sjøens bølger, med glass i fasadene og skråtak av tre foran et flatt tak. Et ambisiøst signalbygg innenfor en stram kostnadsramme, sier Bård Strand.