Bør få innsyn i egne pensjonsrettigheter

Høyre mener lønnstakere bør få innsyn i sine opparbeidede pensjonsrettigheter. Partiets skattepolitiske talsmann stiller spørsmål om finansministeren vil åpne for dette.

– Trygghet og oversikt over økonomiske betingelser ved pensjon er svært viktig for den enkelte. Uten innsyn, er det også vanskeligere for den enkelte å avgjøre behovet for å prioritere egen tilleggspensjon, skriver Gunnar A. Gundersen (H) i et skriftlig spørsmål til finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap). Gundersen er medlem av finanskomiteen og skattepolitisk talsmann for partiet.

Saken er kommet opp på bakgrunn av en NTB-artikkel der det vises til at pensjonskommisjonen under ledelse av daværende fylkesmann Sigbjørn Johnsen (Ap) i 2004 gikk inn for å gi lønnstakere innsyn i hvilke pensjonsrettigheter de har opparbeidet.

Kommisjonen foreslo å innføre en pensjonspremie i skattesystemet slik at alle hvert år kunne se nivået på de fremtidige pensjonsrettighetene.

Men i årets nasjonalbudsjett skriver nåværende finansminister Sigbjørn Johnsen at han ikke vil innføre en egen pensjonspremie i skattesystemet.

Gundersen spør nå om statsråden vil endre sin holdning, og gi den enkelte lønnstaker full innsikt i opparbeidede pensjonsrettigheter.