Pilene peker oppover

Tirsdag arrangerte Byggeindustrien et Faglig treff – og en rekke mennesker fra alle deler av byggenæringen kom til våre lokaler. Byggeindustrien har hatt et meget godt år – og det arbeides nå med å ta i bruk ny teknologi slik at man kan også kan få bladet i en digital form. Det gjør at man også kan abonnere på den digitale utgaven. Dette blir noe langt mer enn en tradisjonell PDF. Dette vil bety mye for all presentasjon og ikke minst for annonsørene. Ellers fortsetter utviklingen av nettsidene våre med rekordtempo. Det viktigste signalet som kom frem på tirsdagens treff, er at pilene i byggenæringen igjen peker oppover!

 

Byggeindustrien og bygg.no har nå mer enn 100 000 lesere. Utviklingen på nettstedene våre har vært formidabel, men vi har også holdt stillingen på bladet. Mer enn 17 000 personer får nå nyhetsbrevet vårt flere ganger i uken. Vi bidrar til å holde alle oppdatert om hva som skjer i næringen.

På det faglige treffet i dag snakket Halvard Gavelstad om den store begivenheten neste år i tillegg til våre egne Byggedager - Bygg Reis Deg 2011. En stor nyhet er at det blir en egen hall for infrastruktur. Både Byggeindustrien og Statens Vegvesen blir sentrale samarbeidspartnere for denne nyskapningen. Det å være med på neste års Bygg reis Deg-messe kan være et must for de fleste oppegående bedriftene i byggenæringen - og en rekke bedrifter som jobber mot anlegg, kan her finne en ny kanal.

Jan Halstensen som er styreleder i BNL, tok for seg status og utfordringer i norsk byggenæring. Han sa at det er viktig at næringen står sammen om de grunnleggende ting - ikke minst i forhold til at næringen får de rette rammebetingelsene.

Kjell Senneset som er sjeføkonom i Prognosesenteret, så inn i krystallkula og ga sine betraktninger om byggenæringen de nærmeste årene. Senneset er et fast innslag i de årlige treffene. Og Senneset ga et meget positivt bilde av fremtidsutsiktene. Produktiviteten er kommet tilbake i byggenæringen - det samme er optimismen. Og det er også nå en faglig begrunnelse for at det er greit å være optimist. Pilene peker oppover igjen.

Vi takker alle dem som tok seg tid til å komme - og vi håper at de hadde utbytte. Mange takket i alle fall for arrangementet. Vi gjentar suksessen i oktober neste år.