Fisk i betong

Fagtidsskriftet Byggeindustrien vil sammen med Tekna, Tekna Havbruk, Norsk Betongforening og byggutengrenser.no arrangere en tankesmie om havbruk i Stavanger den 20. oktober. Vår ide er å samle representanter for to næringer – havbruksnæringen og byggenæringen - for å se på ulike løsninger for lukkbare oppdrettsanlegg for fisk. Dette skulle vi tro ville engasjere alle dem som på ulik hold jobber innen virkemiddelapparatet. Men de har kanskje ikke tid til å være med på slike arrangement.

Byggenæringen har gjennom mer enn 100 år tilegnet seg enorm kunnskap om bygging i marine miljøer – og fremfor alt står de store betongkonstruksjonene i olje- og gassvirksomheten som fyrtårn for kreativitet og skaperevne.

Vi mener at ved å lage et ”cluster” mellom de to næringene, så er det gode muligheter for å lage bærbare løsninger for fremtiden også for havbruksnæringen – og mange av de utfordringer man har med fiskeoppdrett kan bli løst.

I forbindelse med dette arrangementet har vi sendt en mail både til Kyst- og fiskeriministeren og til Handels- og næringsministeren. Vi får se om det fører til ekstra påmeldinger. 

Vi skulle tro at en slik tankesmie også burde være interessant for alle dem som jobber med spørsmål knyttet til havbruk både i de berørte departement, i aktuelle direktorater, i Innovasjon Norge og i Forskningsrådet for å nevne noen. Vi registrer at mange av dem som fra statlig side jobber nettopp med disse sakene, er total fraværende på deltakerlisten. Min oppfordring til de aktuelle departement er at man sørger for å bli representert.

Dette bør også være interessant for mange aktører i byggenæringen. Tankesmien arrangeres i forkant av Betongdagen.

 

Les mer om arrangementet her:

 

http://www.tekna.no/portal/page/portal/kurs/vis_arrangement?p_kp_id=20763&p_dim=11615