Skarpsnotunnelen på E6 stenges i to uker

Skarpsnotunnelen på E6 i Moelv stenges i to uker fra og med mandag 11. oktober kl. 09.00. Årsaken er at det skal gjennomføres geologisk inspeksjon av fjellet i tunnelen, samt nødvendige vedlikeholdsarbeider, skriver vegvesen.no

 

Det blir skiltet omkjøring via Ringsaker kirke. Inspeksjonen av Skarpsnotunnelen inngår i en rekke av tunnelundersøkelser over hele landet. Dette skjer for at trafikantene skal kunne ferdes så sikkert som mulig, også under bakken og gjennom fjell.

Luker skjæres ut

For at inspeksjonen skal kunne gjennomføres, må det skjæres ut flere ”luker” på utvalgte steder i tunnelhvelvet. På denne måten får geologene tilgang til fjellet på baksiden. Det er disse forberedende tiltakene som blir mest tidkrevende.

Når undersøkelsene er foretatt, må ”lukene” tettes. Arbeidet før og etter inspeksjonen er det Statens vegvesens driftsoperatør NCC Roads AS med ulike underentreprenører som utfører. Det er Multiconsult AS som har fått kontrakten som gjelder selve inspeksjonen.

Kort omkjøring

- Vi er litt usikre på hvor lang tid arbeidene vil ta, men håper å gjøre det unna i løpet av to uker. Siden vi i utgangspunktet benytter ”bomvegen” rett sør for tunnelen, blir omkjøringen forholdsvis kort. Vi ber trafikantene vise hensyn og om nødvendig beregne noen minutter ekstra så lenge tunnelen er stengt, sier overingeniør Helge M. Olsen i Statens vegvesen.