Asplan Viak med energikupp

Asplan Viak kjøper opp den spesialiserte energirådgiveren KanEnergi som er blitt karakterisert som indrefileten i norsk energirådgivning.

KanEnergi flytter fra sine nåværende lokaler på Skøyen i Oslo til Asplan Viak på Kjørbo i Sandvika. Her skal energirådgiveren gå inn som egen enhet i Asplan Viak hvor også navnet beholdes. KanEnergi har 15 ansatte i Norge pluss 15 medarbeidere i Sverige.

– Vi er en bedrift i vekst, og vi vil fortsatt vokse da markedet for våre tjenester blir stadig større. Vi stod da foran et valg. Enten måtte vi få på plass en del administrative prosedyrer og systemer som sannsynligvis ville kreve mer administrativt personell. Alternativet til en slik egen organisasjonsutvikling var å gå inn i et system hvor systemer og rutiner var på plass, kommenterer daglig leder Fritjof Salvesen i KanEnergi.

– Det hører også med til historien at Asplan Viak har mye av den samme g runnfilosofien som oss. De driver også mye med tidligfaseplanlegging som også vi legger stor vekt på. Derfor var Asplan Viak et meget godt valg for oss, fremholder Salvesen.

– Vi har en stund hatt som strategi å bygge oss opp innenfor kompetanseområdet energi og miljø som er sterkt voksende. Et selskap som oss må være sterke på dette området for å opptre troverdig i markedet. Da så KanEnergi fremsto som en mulighet, syntes vi dette var noe av det beste som vi kunne finne. De har det vi har behov for å kunne. Dessuten har de en arbeidsform og en filosofi som passer godt sammen med oss, kommenterer adm. direktør Øyvind Mork i Asplan Viak

Forretningsmodellen til Asplan Viak er basert på å ha kompetanse innen alle fasene av et prosjekt. Det betyr at selskapet kan bistå kundene våre hele veien fra overordnet planlegging, via tekniske og økonomiske mulighetsstudier, til prosjektene tar sin endelige form og blir realisert. Selskapet har 600 ansatte på 20 kontorer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.