144 trygge bad på Campus Grimstad

Juni 2010 sto 144 rehabiliterte bad klare i studenthyblene til Universitet i Agder. Alle bygget med Litex.

Entreprenøren var tilfreds med at materialvalget ga enklere montering, bedre logistikk på byggeplass og at man sparte en tredjedel av tiden i oppføringen av hvert bad.

Campus Grimstad med 25.000 nybygde og nyoppussede kvadratmeter sto klart i august til å ta imot 2500 ingeniør-, sykepleier-, økonomi- og lærerstudenter i landets nyeste, flotteste og mest moderne lærested innen høyere utdanning. Som et ledd i denne utbyggingen renoverte Kruse Smith Entreprenør AS blant annet 144 studenthybler.

Alle badene på mellom tre og fire kvadratmeter ble oppført med Litex. Underlagene var stort sett pusset betongvegger og gipsplater. Litex ble montert utenpå dette underlaget og deretter flislagt. Det gir trygge baderom uten risiko for muggsopp og råteskader, vesentlig raskere oppføring, bedre totaløkonomi og smidigere byggeprosesser.

- Litex ble valgt fordi vi trengte løsninger som holdt muggsopp og råte borte fra badene. Vi bygde mange små bad og trengte derfor løsninger som var fleksible og enkle å transportere. Håndverkene kunne bære med seg ett Litex bad i materialer under armen da de gikk rundt på byggeplassen. Dette var meget praktisk og ga mange fordeler, sier formann på prosjektet Hans Inge Prestaarhus i Kruse Smith.

- Sammenlignet med tidligere tilnærminger sparte vi en tredjedel av tiden ved å bruke Litex, sier Prestaarhus . – Vi var svært godt fornøyd. Som utfører og formann er jeg ikke i tvil om at fra nå av er det Litex jeg ønsker å bruke i de tilfellene der vi kan velge, sier han og legger til at han er lei etter mange år i bransjen stadig å komme over nyere bad som er fuktskadet på grunn av dårlige materialvalg.

- Kloke studenthoder trenger boforhold som er trygge og sikre. At badene ikke kan bli rammet av muggsopp og råte er i så måte en forutsetning, sier Jørn Davidsen i Litex. – Litex sikrer dette. Våre løsninger gjør det enklere, raskere og sikrere for de som bygger badene, og de som skal bo i hyblene får bedre inneklima, sier Davidsen.

- Det er viktig at store og anerkjente entreprenører som Kruse Smith opparbeider seg gode Litex-erfaringer, sier Davidsen. – Ved at de største viser vei vil vi forhåpentligvis snart være i en posisjon hvor flere håndverkere tar mer gjennomtenkte valg når de skal bygge trygge bad, sier Davidsen.

Litex sine løsinger er tettere og sikrere enn alt annet på markedet. De som tar dette i bruk får best totaløkonomi ved bygging av bad, enklere arbeidsvilkår for de utførende og ikke minst lang levetid på våtrommet. Den patenterte membranplata har innbakt et tettesjikt av aluminium som gir damptetthet og vanntetthet som er mer en ti ganger bedre enn anbefalt krav fra Sintef Byggforsk. Litex-platen har lang levetid , er lettest i vekt og gir minst slitasje på verktøyet.