Må ut med 154 millioner kroner etter Sløvåg-salg

Gulating lagmannsrett har dømt forretningsmannen Trond Emblem til å betale 154 millioner kroner til selskapet Alexela etter salget av Sløvåg-anlegget.

Lagmannsretten mener at tidligere eier Trond Emblem og daglig leder i Vest Tank Jostein Berland førte Alexela bak lyset da de solgte anlegget i 2007, skriver Bergens Tidende.

Retten mener at de bevisst holdt tilbake informasjon om hvor mye det måtte ryddes opp i, og hvor mye det ville koste. Totalt må Emblem ut med 154 millioner kroner i erstatning, noe som skal dekke gjenoppbygging, tømmekostnader, driftsavbrudd, mellomværende og sakskostnader.

Erstatningen er omtrent det dobbelte av hva Bergen tingrett tidligere dømte Emblem til å betale, og også det dobbelte av kjøpesummen som Alexela opprinnelig betalte.

Trond Emblems advokat Per Magne Kristiansen utelukker ikke at de anker saken videre.

– Vi har allerede begynt å vurdere ankemulighetene. Vi mener retten bygger dommen på flere sentrale punkter på feilaktig faktum, sier han.

I 2007 skjedde det en eksplosjonsulykke i Sløvåg, da en av tankene til Vest Tank, som da eide anlegget, eksploderte og en annen brant opp. De miljømessige konsekvensene av ulykken har vært store. (©NTB)