Veidekke bygger i Sollentuna

Veidekke Entreprenad AB har nå avsluttet prosjekteringen av den 100 meter lange lamellblokken med 90 leiligheter, der Veidekke har fått i oppdrag både å utvikle prosjektet og oppføre blokken for Panorama i Sollentuna Frestavägen/Sörmlandsgatan.

Oppdraget har en samlet verdi på 240 millioner SEK, hvorav lamellblokken står for 125 millioner SEK .

Datoen for byggstart er 7. oktober, og ferdigstillelse er planlagt til våren 2012. Rundt 90 prosent av leilighetene er allerede solgt.

I tillegg til lamellblokken omfatter oppdraget fire høyblokker med om lag 82 leiligheter. Prosjekteringen av disse starter omgående og antas å være klart i løpet av våren 2011.

Prosjektet er det første eksterne prosjektet der Veidekke har benyttet prosjekteringsmodeller basert på VDC* (Virtual Design and Construction), noe som har vært svært vellykket. Takket være denne arbeidsmetoden kunne for eksempel utformingen av prosjekttegningene skje langt raskere siden alle berørte parter deltar, også bestilleren, som dermed holdes oppdatert og informert om alle faser av prosjektet.

- VDC-prosjektering har vært spennende og givende. Det gir bestilleren full innsikt og et godt bilde av sluttproduktet på et tidlig stadium, sier Andreas Arkling i Panorama Development AB.