Multiconsult med idedugnad på rv. 4

Multiconsult har fått jobben med å utarbeide planprogram og forslag til kommunedelplan med konsekvensutredning på rv. 4 Roa – Gran grense.

Arbeidet skal munne ut i et forslag til kommunedelplan som legges ut til offentlig ettersyn senhøsten 2011. Før den tid vil Statens vegvesen invitere til idedugnad for alle interesserte.

- Vi skal i en kreativ fase både se på de alternativene som tidligere er vurdert, og vi skal ha en intern runde med idedugnad. Men vi ønsker også at grunneiere, velforeninger, politikere og andre interesserte skal være med på denne prosessen. Derfor vil i invitere til idedugnad i Lunner i november, sier planprosessleder Ole Kristian Haug.

Etter denne kreative fasen vil de aktuelle løsningsalternativene bli tegnet ut på kart, og kostnader, fordeler og ulemper ved de ulike alternativene vil bli vurdert.

- Kommunedelplanen skal vedtas av Lunner kommunestyre. Etter dette kommer arbeid med reguleringsplan, grunnerverv og byggeplan. Parallelt vil arbeidet med finansieringen skje. Under forutsetning av at bevilgninger kommer i Statsbudsjettene de neste årene, ser det ut til at byggestart på rv. 4 i Lunner kan bli i 2016, sier prosjektleder Vidar Olderkjær.

Multiconsult har også i en annen kontrakt jobben med å lage byggeplan og konkurransegrunnlag for selve bygginga på rv. 4 Gran – Jaren. Hvis alt går etter planen vil byggestart på denne strekningen bli i andre halvdel av 2013.

Litt lengre "oppi bakken" mot Lygna starter arbeidet med grunnerverv på strekningen rv. 4 Lygna sør neste år. Her vil byggestart sannsynligvis bli i andre halvdel av 2012.