OCEM må rette opp etter feilproduksjon

Overhalla Cementvare (OCEM) blir nødt til å kontrollere flere bygg etter at det er oppdaget feilproduksjon i en spesiell type betongelementer.

For tre uker siden måtte Liernehallen stenge bare en uke etter åpning da det ble funnet avvik på bærende elementer. Namdalsavisa melder onsdag at etter en nærmere gjennomgang har OCEM funnet ut at denne feilen også kan finnes i flere bygg.

Administrerende direktør Arnt Ove Amdal beklager sterkt det som har skjedd og bekrefter at det for noen uker siden ble oppdaget avvik ved montering av SDT-betongelementer.

– OCEM vil sørge for at det blir gjennomført kontroll på flere bygg med takkonstruksjoner av denne typen, sier Amdal til Namdalsavisa.

Han forklarer at kontrollen gjennomføres for å være sikker på at takkonstruksjonene har den kapasitet de er prosjektert for. Dersom det blir avdekket flere avvik vil den bærende konstruksjonen bli forstreket.

Han presiserer at det til nå ikke er registrert skader eller sammenbrudd som følge av avvikene.

– Flere bygg er allerede kontrollert, og reparasjoner og forsterkninger er gjennomført der det har vært nødvendig. Det som har skjedd, har selvsagt ført til at vi har skjerpet våre kvalitetssikringsrutiner med sikte på at noe tilsvarende ikke skal kunne skje igjen, sier Amdal.