Norconsult overtar Hardanger Consult

Norconsult AS overtok 1. oktober 2010 alle aksjene i Hardanger Consult AS med kontor i Odda og Eidfjord.

Hardanger Consult AS har i dag en sterk stilling som det ledende rådgivende ingeniørfirmaet i regionen og dekker fagområdene bygg, geoteknikk, oppmåling, arkitektur, plan og VVA. Hardanger Consult har et sterkt team av kompetente medarbeidere, og selskapet har klart å tiltrekke seg medarbeidere med relevant utdanning og erfaring, de fleste med lokal tilknytning. Selskapet har 11 ansatte: sivilingeniører, ingeniører og arkitekter. De to kontorene i Odda og Eidjord har bygd opp en allsidig virksomhet, og har vært med på en rekke spennende og vellykkede prosjekt i regionen.

Vedtaket om aksjeovertagelsen er et resultat av en prosess som er strategisk forankret og som også er diskutert med og ønsket av de ansatte i begge selskap.

Begge selskapene ser dette som eit riktig trekk for å møte marknadsmessige og faglige utfordringer i fremtiden, trygge arbeidsplassene, samt skape grunnlag for ny vekst.

- Målsettingen er at Norconsult skal framstå som det foretrukne, det mest komplette og tverrfaglege rådgivende ingeniørfirmaet mot markedet på Vestlandet. Ved kjøp av Hardanger Consult er et nytt geografisk område dekket. Ved å bli en del av Norconsult vil Hardanger Consult bli enda mer tverrfaglige, vi vil øke vår felles konkurransekraft og dermed forsterke vår ledende posisjon i hele Hardangerregionen, sier administrerande direktør John Nyheim i Norconsult.

Hovedeier i Hardanger Consult, Arne Røynstrand er fornøyd med at selskapet blir en del av Norconsult og uttaler:- Hardanger Consult og Norconsult har felles syn på framtiden. Både forretningsmessig og kulturelt passer virksomhetene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke begge selskapene og vil samtidig være en god plattform for å videreutvikle tjenester og produkt slik at vi sammen kan tjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte.