- I hovedsak fornøyd med budsjettet

- Fellesforbundet er i all hovedsak fornøyd med forslag til statsbudsjett for 2011. Det er et budsjett som gjør Norge mindre avhengig av bruk av oljepenger.

- Det er et budsjett som bygger opp under målet om økt sysselsetting og sikring av kjøpekraften, og som bidrar til lave renter og lav prisvekst, sier leder i Fellesforbundet, Arve Bakke.

- Jeg er likevel urolig over at arbeidsmarkedstiltakene bygges ned. Selv om utsiktene på arbeidsmarkedet nå er lysere, er særlig langtidsledigheten høy. Det er også fortsatt mange som trenger attføringstiltak. Derfor er Fellesforbundet uenig i at antall arbeidsmarkedstiltak trappes så mye ned som til 71 200 plasser (7 000 færre plasser enn måltallet var for 2010). Er det noe i budsjettet som bør endres, er det nettopp dette, sier han.

Samtidig mener han at det er bra at regjeringen legger vekt på kvaliteten av tiltakene, og at tiltaket ”Basiskompetanse i arbeidslivet” styrkes. Det vil være til hjelp for mange arbeidstakere som sliter i arbeidslivet, mener Bakke som også er glad for at permitteringsreglene videreføres. Det mener han styrker målet om et arbeidsliv med faste ansatte.

- Det er bra at ordningene for GIEK og Eksportfinans som kom i verftspakka tidligere i år blir videreført. Det samme gjelder videreføringen av NOx-programmet for en ny periode. Vi er også fornøyd med at bevilgningene til miljøteknologi økes med 167 millioner kroner, sier han.

- Fellesforbundet er glad for styrkingen når det gjelder samfunnets infrastruktur. Aldri før har det vært satset så mye på samferdsel, på utdanning og forskning, og bevilgningene til Forsvaret opprettholdes. Det bevilges mer til helse og eldreomsorg og kommuneøkonomien styrkes. Alt dette er prioriteringer i samsvar med Fellesforbundets ønsker, poengterer Bakke.