Glava 75 år

Glava er 75 år og det ble tirsdag markert med to glitrende forestillinger i Chat Noir i Oslo. Og la det være sagt. Det showet som ble presentert for mer enn 700 gjester, stod ikke på noen som helst tilbake for de profesjonelle forestillingene som er kjørt på denne scenen opp gjennom årene. Glava som er kjent for nøkternhet, skapte en festforestilling det står respekt av – og mange av høydepunktene var det Glavas egne ansatte som presterte.

Glava er norsk industrihistorie på sitt beste – og bedriften er en hjørnesten i norsk byggenæring. Bak bedriften har det stått modige, men sindige menn som våget å satse. For 75 år siden var isolasjonsprodukter noe nytt og ukjent. Men du verden som dette produktet har hatt betydning. Glava har mer enn noen vært med å forme det moderne Norge - og bedriften med sine produkter har sørget for at bokvaliteten er blitt uendelig mye bedre enn hva som  var tilfelle bare for en generasjon siden.

I dag er Glava helt i front når det gjelder å redusere energiforbruket i Norge. Bedriften jobber på mange plan. Bedriften har vært usedvanlig heldig med sine ledere både før og nå – og lederne har på sin side bygget opp en lagånd i bedriften som står til etterfølgelse. Glava har et godt lag.

I Byggeindustrien har vi hatt gleden av å samarbeide med Glava i en årrekke. Vi kommer med en egen reportasje om jubileet i Byggeindustrien og vi vil også lage en egen sak fra showet i dag på bygg.no.

Vi bifaller også valget til jubileumsgave. Vi regner med at det er nok av fat og fine bilder i lokalene til Glava. De valgte derfor å gi en gave til kreftsaken. Sammen med mange av de fremmøtte gjestene som også bidro til jubileumsgaven, ble det samlet inn 3 x 75 000 kroner. Det er penger Kreftforeningen sikkert vil bruke på best mulig måte.

Vi gratulerer Glava med 75 år.