Venold: - Få visjoner

Veidekke-sjef Terje R. Venold mener budsjettet er bra for byggenæringen, men etterlyser visjoner.

- Isolert sett for Veidekke er dette god lesing. Vi har fått uttelling på samferdselsområdet, og spesielt for neste års asfaltlegging, er dette svært godt. Dersom det ikke skjer vesentlige endringer i asfaltprisene, kan dette bety en økning på 600-700.000 tonn fra Statens Vegvesen. Dette er virkelig en kraftig økning, skriver Venold i bloggen Terjes tanker.

- Jeg er også svært fornøyd med at diskusjonen rundt drift- og veldikehold ser ut til å bli parkert. Kostnadsøkningen kompenseres og trykket holdes oppe, samtidig som man ikke skaper ny uro ved å åpne opp for stadig nye debatter om organiseringen. Investeringstrykket holdes også oppe både på vei- og jernbaneområdet, legger han til.

- Dersom jeg skal etterlyse noe, så er det en langsiktig strategi for hvordan man skal ta tak i det enorme etterslepet, også på byggsiden i offentlig sektor. Her fortsetter man balansegangen på knivseggen, uten at det gis noen signaler om hva man vil foreta seg. Det gis heller ikke noe løft for å ta tak i energibruken i eksisterende bygningsmasse. Her løper tiden i fra regjeringen, og det er vanskelig å se hvordan man skal komme i mål med en kraftig reduksjon av energibruken i bygg frem mot 2020, skriver han.