- Ikke så verst, Kleppa

Leder av Stortingets Transport- og kommunikasjons-komiteen, Knut Arild Hareide (KrF), mener at regjeringen endelig har forstått at det må satses kraftigere på transportsektoren.

- Budsjettøkningen gjør at regjeringen nå nærmer seg egne ambisjoner i Nasjonal transportplan, sier Hareide. Selv om NTP-ambisjonene ikke alene er nok til å løse behovene framover, mener han at statsråd Magnhild Meltveit Kleppa viser at hun har forstått alvoret.

- Budsjettforslaget for 2011 er således ikke så verst av Kleppa, sier Hareide.

Regjeringen har sagt at det har luktet mer asfalt enn noen gang under de rødgrønne, men kostnadsøkningen den senere tid har gjort at det er mindre asfalt nå enn under Bondevik 2.

- Til tross for dette er jeg tilfreds med at regjeringen denne gang prioriterer vedlikehold av veiene høyt. Skadelidende av regjeringens prioritering blir nyinvestering på vei, som burde vært høyere, sier Hareide.

- Vi må begynne å tenke nytt hva angår organisering av sektoren, slik at vi får mest mulig ut av hver krone. Med bevilgingsforslaget for 2011 ropes det etter reformer. Det er svært skuffende at regjeringen heller ikke denne gang åpner for flere private aktører, OPS-prosjekter og andre typer prosjektfinansiering, sier Hareide.

Regjeringen bruker mer penger enn noen gang, men skuffer brukere av TT-ordningen.

- Nok en gang glemmer man en gruppe som virkelig har behov for tilrettelagt transport, og TT-ordningen er en ordningen det må satses på fremover, avslutter Hareide.