HENT kåret til "Årets bedrift 2010"

HENT har blitt kåret til "Årets bedrift 2010" av Trondheim Næringsforening. Varaordfører Knut Fagerbakke overrakte prisen til Administrerende direktør Jan Jahren under en markering på Rica Hotel Nidelven, 28.09.10.

- En stor ære å få og mottas med ydmykhet og glede, uttrykte Jahren under overrekkelsen. Gavesjekken på kr 35.000 gir HENT videre til Kirkens Bymisjon i Trondheim.

Varaordfører i Trondheim Knut Fagerbakke leste opp juryens begrunnelse for tildelingen:

HENT AS ble etablert i 1980 som Bygg og Anlegg AS av Nils og Steinar Munkhaugen, og endret navn til Heimdal Entreprenør i 1997, og videre til HENT AS i 2007. Selskapet har utviklet seg fra å være en tradisjonell entreprenør til en profesjonell prosjektleder- og innkjøpsorganisasjon med fokus på ”turn-key” kontrakter med utstrakt bruk av underentreprenører. HENT har også betydelig fokus på HMS og arbeider spesielt for å bli ledende innen bransjen på sikkerhet.

HENT AS er i dag en landsdekkende entreprenør som gjennomfører alle typer byggeprosjekter. De har selv utviklet en gjennomføringsmodell for samspillsprosjekter kalt ”HENT Totalverdi”, og har levert flere 0-feil prosjekt.

Hovedkontoret ligger på Rosten i Trondheim, og selskapet har avdelingskontorer i Oslo, Hamar og Ålesund, og planlegger en nyåpning i Stavanger. Gjennom flere lokalkontorer, en fleksibel organisasjon og prosjekter i flere deler av landet, har selskapet blitt en stor nasjonal aktør med ca. 400 ansatte.

HENT sitt spesialområde er "turn-key" kontrakter for industri- og kontorbygg. Husbygging har liten betydning for den totale omsetningen, og utgjorde ikke mer enn 1 % i 2009. I 2009 var mer enn 50 % av omsetningen knyttet til industribygg i privat sektor, og 41 % innenfor offentlig sektor, hovedsaklig skolebygg. Den betydelige andelen av omsetningen innenfor offentlig sektor har således ført til at HENT har vært lite berørt av finansuroen. Over 60% av omsetningen er fra prosjekter utenfor Midt Norge.

Selskapet omsatte for ca. kr 2 mrd. i 2009, hvilket var en økning på 25% fra 2008. Driftsresultat ble kr 69,4 mill. som var en økning på 40% fra 2008. Ordrereserven er betydelig for de neste 3 årene.