Kritiserer Vegvesenet

Forbrukerrådet mener at Statens vegvesen ikke kan fraskrive seg ansvar for ulykker som skjer på grunn av dårlige veier selv om de har satt bort vedlikeholdet.

TV2 Hjelper deg har den siste tiden satt fokus på ulykker som skyldes dårlig veier. Statens vegvesen mener at ansvarsforholdet har forandret seg etter omorganiseringen i etaten i 2003.

- Rettslig sett medførte omorganisering i 2003 en endring med hensyn til vurderingen av hvem som er å anse som skadevolder - og derfor ansvarlig - i relasjon en del av skadene som trafikantene på våre veger kan bli utsatt for, sier Michael Sandvig Claussen i Statens vegvesen Region øst til TV 2 hjelper deg.

Fagdirektør for offentlige tjenester Terje Kili i Forbrukerrådet mener at selv om vedlikeholdet blir satt bort til entreprenørene, så har Vegvesenet fortsatt et ansvar for veiene.

- Prinsipielt så har de et ansvar som de ikke kan sette bort selv om arbeidet blir utført av en privat aktør. Vegvesenet må passe på at ting blir levert. Hvis de skal følge dette resonnementet så er de jo ikke ansvarlige for noen riks- eller fylkesveier og da vet jeg ikke hva vi trenger Statens vegvesen til, sier Kili til TV2.