Dr.techn.Olav Olsen ISO-sertifisert

Dr.techn.Olav Olsen ble tidlig involvert i formell kvalitetssikring, det er vel nå ca. 30 år siden OO laget sin første store kvalitetssikringsmanual, da for et offshore prosjekt.

– Etter det har vi brukt manualene våre, og målet har hele tiden vært å kunne hevde at OO er sertifiserbar. Nå har vi gått til det skritt å faktisk bli det, forteller daglig leder Tor Ole Olsen, i Dr.techn.Olav Olsen.

ISO 9001-sertifikatet ble overrakt til OO torsdag 30. september. Revisor Lars Lundgreen fra DNV sto for den høytidelige overrekkelsen. Kopi av sertifikatet er med på første tilbud som går fra selskapet i dag.

Olsen sier at selv om de har ment at de hadde systemene på plass var det en del jobb med å bli sertifisert.

– Vi valgte DNV til å sertifisere oss, og vi har også fått hjelp fra EMS Consult. DNV har en metode for å fokusere revisjon bedre mot de deler av ledelsessystemet som er viktigst for å nå vårt mål. Arbeidet inkluderte hele ledergruppen, og ga en god anledning til å gå gjennom styringssystemet generelt, inklusive risiko forbundet med ulike deler av driften. Det er nyttig å evaluere og måle det man faktisk gjør, forteller Olsen.

– Det å bli sertifisert er i seg selv vel og bra, men det krever stor oppfølging som vil gi resultater i form av effektivisering, mindre feil og bedre inntjening.