Nybygg Sundvolden Hotel

Nybygg Sundvolden Hotel

Sted: Sundvollen i Hol kommune

Prosjekttype: Hotellbygg med blant annet 87 rom og møtesal

Entreprisekostnad eks mva: 
75 millioner kroner

Areal: Ca 5500 kvadratmeter

Byggherre: Sundvolden Eiendom

Prosjektledelse:
Frydenlund og Høyer

Totalentreprenør:
NCC Construction

Arkitekt: Torstein Ramberg

Landskapsarkitekt: Sundt & Thomassen landskapsarkitekter

Rådgivere: RIB: Siv. Ing. Knut Finseth - RIBr, RIE, RIV og RIA: Rambøll - RIBr 3-part og RIG: Multiconsult - RI, rør og vent:
Delta Tek

Utomhusarbeider (egen hovedentreprise): Skaaret Landskap

Underentreprenører og leverandører: Graving: Topaas og Haug Entreprenørforretning - Peling: Seierstad Pelemaskiner - Forskaling: Doka Norge - Betongleveranse: Unicon - Armering: Celsa Steel Service - Ventilasjon: GK Norge - Elektro: Krøderen Elektro - Rørlegger: Oras - Heis: Kone - Himlinger og systemvegger: Asker Innredning - Oppmåling: Asker Oppmåling - Rigg og leieutstyr: Ramirent - Låser og Beslag: Brann & Låsservice - Maler: Criab Måleri - Ståldører: Daloc Norge - Tårnkran E.D. Knutsen Maskin - Taktekking: Hesselberg Tak - Membrantekking: Euro-Blikk & Tak - Legging og levering av Conideck: Epoxicon - Gulvstøp: Euro Gulv - Mur: Fjeldheim & Knudsen - Verktøy: Monter Hønefoss - Stillas: Mesa - Glassfasader: Metus - Himling kulvert, akustikkhimling: Nordic Acoustic Contractor - Dører: Nordic - Dørmontasje: Norlock Sidas - Prefab: Nordisk Prefab - Prefab betongelementer: Spenncon - Tømmerarbeid: Noveta - Kjerneboring: Nikolaisen Service - Stålarbeider: Næsset. mek. Verksted - Brannsikring/tetting: Oslo Brannsikring - Tepper og gulvbelegg: Oslo Tapet og Gulvbelegg - Parkett: ABS Parkettgruppen - Baderomskabiner: Part - Blikkenslager: Profil-Montering - Rekkverk: Rinde Rekon - Avfallshåndtering: Veolia Miljø - Betongheller (lev. til Skaaret Landskap): Asak Miljøstein - Tegl-, flis- og pussarbeider: Mjøndalen Mur & Puss

Historiske Sundvolden Hotel har gjennomført sin største satsning gjennom tidene.

Med en historie tilbake til 1648 er Sundvolden Hotel et av landets eldste hoteller. Nå har det kjente og kjære kurs- og konferansehotellet i Hol kommune på Ringerike gjennomført sin største utbygging noensinne. Hotellet har utvidet med et topp moderne nybygg inneholdende 87 nye hotellrom, en ny stor møtesal med plass til 300 personer, samt fire mindre møterom og romslige fellesarealer.

Nybygget er tilknyttet gammel bebyggelse via en kulvert som går under et nytt gårdstun som også er bygget i prosjektet.

Samme arkitekt
Byggherre, Sundvolden Eiendom AS, engasjerte arkitektkontoret Torstein Ramberg AS til å prosjektere nybygget. Samme arkitektkontor hadde også ansvaret da hotellet hadde sin siste store utvidelse på starten av 2000-tallet. På rådgiversiden har Sivilingeniør Knut Finseth AS stått for byggeteknikken i prosjektet.

Byggeprosjektet er utført med NCC Construction AS som totalentreprenør. Entreprisekostnaden ligger på 75 millioner eksklusive moms og prosjektet er gjennomført på cirka 14 måneder.

Detaljfokus
Øystein Østermann, prosjektleder for NCC Construction, er godt fornøyd med gjennomføringen av prosjektet og ikke overraskende er han også fornøyd med produktet de har levert. Han mener arkitekts ekstreme fokus på detaljer har gjort prosjektet litt ekstra utfordrende for de utførende, men understreker samtidig at det har bidratt til et bra sluttresultat.

– Dette har vært et krevende prosjekt med tanke på detaljer og små toleranser i forhold til å få ting til å passe og se bra ut. Prosjektet er riktignok utført i en totalentreprise der vi har stått litt fritt til å velge løsninger, men jeg tror vi klarte å finne en god ballanse sammen med en arkitekt som var relativt bestemt på hvordan de ville ha det, fastslår Østermann.

Plasstøpt
Sundvolden Hotels nybygg har et areal på 5500 kvadratmeter fordelt på fem etasjer inklusive kjeller som blant annet rommer parkering for 27 biler. Det er for øvrig også etablert en helt ny parkeringsplass på baksiden av nybygget.

Sundvoldens nye storsatsing er bygget på en tomt med morenemasser og kvikkleire i grunnen. Bygget står derfor på peler til fjell. Huset er oppført i plasstøpt betong. Ifølge Østermann var betongvalget et ønske fra byggherre.

– Det var et råbygg med mye repetisjoner, så vi fikk opp en god driv på betongarbeidene, sier prosjektlederen.

Tegl ute tre inne
I fasadene er det valgt vedlikeholdsvennlige materialer som tegl, glass og partier med aluminium og kobber. Ifølge arkitekt har de valgt farger som både harmonerer med eksisterende bebyggelse og med naturen og landbruksarealet rundt.

– Innvendig er det flere innslag av tre. Det er blant annet Trysil eikepanel i korridorer og i møterom. Inne på hotellrommene er det beiset og lakkert parkett i en farge som nærmest er skreddersydd for hotellet, forteller Østermann og legger til at ABS Parkettgruppen har stått for parkettleveransen i prosjektet. På gulver i møterom og i trapper er det for øvrig valgt bambusparkett.

Flott gårdstun
Et viktig grep i prosjektet har vært etableringen av et gårdstun mellom eksisterende hotellbebyggelse og nybygget. Det som tidligere var parkeringsplass for hotellet er nå byttet ut med et flott opparbeidet utomhusområde som hotellet ønsker å bruke til blant annet utendørsbespisning, konserter og andre sosiale samlinger. Gårdstunet er tegnet av Sundt og Thomassen landskapsarkitekter AS og utomhusarbeidene er utført i en egen hovedentreprise av Skaaret Landskap AS.

Koksgråpigmenterte gangbaneheller i betong, produsert ved Asak Miljøsteins fabrikk på Hønefoss, er et av hovedproduktene ved det nye utomhusanlegget. Hans Terje Asak i Asak Miljøstein er imponert over hva både landskapsarkitekt og utførende entreprenør har fått til ved Sundvolden Hotel.

– Dette er et godt eksempel på at det går an å skape et norskprodusert utemiljø til en meget konkurransedyktig pris, sier Asak og legger til at en bevisst byggherre også har verdsatt at det benyttes lokale kortreiste produkter i prosjektet. Det nye uteanlegget har også natursteinsmurer med stein som er hentet fra lokalmiljøet rundt hotellet.

Tekst og foto: Ådne Homleid


Flere prosjekter