Krever 450 millioner til bedre skoler

Millionbeløp må settes av på statsbudsjettet for å få barne- og ungdomsskoler tilgjengelige for funksjonshemmede skolebarn, krever Norges Handikapforbund.

8 av 10 barne- og ungdomsskoler i landet bryter kravene om tilgjengelighet for bevegelseshemmede, viser en undersøkelse gjort av Norges Handikapforbund.

Nå krever både NHF og likestillings- og diskrimineringsombudet at det settes av øremerkede midler på statsbudsjettet for universell utforming av skolebygg.

- Situasjonen er så alvorlig at Norges Handikapforbund krever 450.000 millioner øremerket for å komme i gang med arbeidet med å gjøre landets skoler universelt utformet. Dette må til for at regjeringen skal kunne oppfylle egne løfter om et universelt utformet samfunn, sier forbundsleder i Norges Handikapforbund Arne Lein.

Det vil koste mellom 4,5 og 8 milliarder kroner å få alle undervisningsbygg universelt utformet, ifølge beregninger gjort på oppdrag for kommunal- og regionaldepartementet.

Også likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik har krevd at det settes av midler på statsbudsjettet for 2010 til universell utforming av skoler.