Optimisme på Industridagene

Mens markedet generelt har vært labert har Norges Varemesse fått rekordmange nye utstillere til Industridagene. Mange av dem kommer fra utlandet.

– Dette er en ny trend, sier Trond Andersen, prosjektsjef for Industridagene.

Mens antall kvadratmeter utstillerareal har gått ned noe har til gjengjeld antall utstillere gått opp, 322 ved årets messe. Av disse var hele 106 utenlandske!

Svensker på hugget
- Den enorme utenlandske oppslutningen ser vi som gledelig, samtidig som vi oppfordrer norske bedrifter til å komme på banen. Ikke bare er det flere utenlandske bedrifter, men vi fikk også besøk under messen av to svenske fylker som ønsker å bruke Industridagene som døråpner til Norge, forteller Andersen engasjert.

Han mener utlendingene har kommet for å bli.

- Vi ser at mange danske og svenske foretak fortsetter å stille ut på Industridagene, noe som betyr at de finner messekonseptet interessant for dem rent forretningsmessig. Da er det nærliggende å tenke at hvis de som kommer fra utlandet kan forsvare messesatsingen kan også norske bedrifter gjøre det samme, poengterer prosjektsjefen.

Optimistiske utstillere
Til tross for en nedgang i antall besøkende viser årets messe at utstillerne er positive.

- Prosjektteamet har tatt temperaturen på utstillerne hver dag under Industridagene, og vårt inntrykk er at de fleste er fornøyd med kvaliteten på de besøkende. Det snakkes om ”riktig” besøk, og da er ikke antallet så viktig så lenge det kommer innkjøpere til standen, mener Trond Andersen.

- Vi satset like stort i år som tidligere med 72m² standareal, og ser optimistisk på fremtiden, uttaler Vigdis S. Rønningen, kontorsjef hos Scanma.

Hun mener Industridagene er en viktig møteplass for norsk industri.

- Flere norske underleverandører bør komme på banen før utenlandske bedrifter overtar markedet, sier kontorsjefen.

Godt besøkte seminar
Årets seminarprogram var fullt alle fire dagene. Det var et bredt utvalg av temaer, fra HMS til romfart, og de fleste seminarene gikk med godt besøk.

- Dette er vi svært fornøyd med. Noen justeringer til neste gang, men vi tror det er viktig å kunne tilby et faglig innhold som styrker messekonseptet. Interessen fra fagpressen har vært upåklagelig, og alt i alt er vi fornøyd med gjennomføringen av Industridagene 2010, konkluderer Andersen.