Sjekk rømningsveiene på hotellferie

Bare 10 prosent av nordmenn på hotellferie i utlandet gjør seg godt kjent med rømningsveiene. En av fire ser ikke etter rømningsveier i det hele tatt.

 

Tallene går fram av en undersøkelsen som TNS Gallup har utført for Europeiske Reiseforsikring. Nå oppfordrer Europeiske sammen med Norsk brannvernforening folk som bor på hotell til å sjekke rømningsveier.

– Det er foruroligende at så få faktisk prøver ut rømningsveiene. Vi anbefaler alle å gjøre seg kjent med hvordan man kan komme seg ut i en nødssituasjon, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Harald S. Hollerud, direktør i Europeiske Reiseforsikring, viser til at hoteller i andre deler av verden har en mer liberal holdning til brannrisiko på hoteller enn det vi er vant til her i landet. Dette gjør det enda viktigere å sette seg inn i sikkerhetsforskrifter og ta forholdsregler når man er på reise.

Undersøkelsen viser at eldre er flinkere enn unge til å sjekke rømningsveiene. Mens halvparten av dem som er under 30 år kikker etter rømningsmuligheter, er det over 90 prosent av de over 60 år som ser etter skilt for nødutganger. (©NTB)

kjell.sletta@ntb.no