Tendensen med færre konkurser fortsetter

Tendensen med færre konkurser og tvangsavviklinger sammenliknet med fjoråret fortsetter. Det viser Konkursregisterets tall for årets ni første måneder.

Innen utgangen av september ble det registrert færre konkurser og tvangsavviklinger enn i samme periode i fjor. Men tallene ligger likevel høyere enn de gjorde i 2008.

I perioden januar-september 2010 ble det registrert 11,1 prosent færre konkurser og 20,8 prosent færre tvangsavviklinger enn i samme periode i 2009. Til sammen registrerte Konkursregisteret 3381 konkurser og 953 tvangsavviklinger i løpet av årets ni første måneder, mot 3803 konkurser og 1203 tvangsavviklinger i samme periode i fjor. De tilsvarende tallene for 2008 var 2453 konkurser og 929 tvangsavviklinger, slik at årets tall ligger betydelig over 2008-nivået.

Blant fylkene har Sør-Trøndelag den største reduksjonen i antall konkurser hittil i år, med -41,5 prosent. Nord-Trøndelag er det fylket som har redusert antallet tvangsavviklinger mest, med -65,2 prosent. Samtidig har Nord-Trøndelag flere konkurser enn i samme periode i fjor, med en økning på 18,4 prosent. Det er også noen andre fylker som har høgere konkurstall enn i fjor. Troms hadde en økning i konkurser på 17,6 prosent.

– Den samme gledelige tendensen som vi har sett hittil i år, ser ut til å fortsette, med stadig færre konkurser i landet som helhet. Men det er ennå et stykke igjen til vi kommer ned på det antallet som var før finanskrisen satte inn, sier underdirektør ved Konkursregisteret, Karl-Erik Rørmark.