Nedgang i utleieprisene

Nedgang i utleieprisene over hele landet. Priskarussellen over for denne gang.

Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september viser at det nå i snitt koster 7 050 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 1,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,7 prosent.

I snitt koster det 9 347 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 11,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12 432 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,2 prosent.

- Husleieprisene har nå stabilisert seg og sammenlignet med den sterke sommeren ser vi nå en svak nedgang, men det er fortsatt stor etterspørsel etter utleieboliger, sier daglig leder Geir Skogheim hos Utleiemegleren Frogner. Han legger til at husleieprisene nå ligger over nivåene i fjor.

Trondheim:
I snitt koster det 8 650 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim. Det er en nedgang på 8,8 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med september 2009 er det en oppgang på 8,2 prosent.

Samtidig har 3-roms leiligheter i Trondheim holdt seg sterkt i utleiepris. En 3-roms leilighet i Trondheim koster nå i snitt 12 611 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 12,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,3 prosent.

Romerike:
I snitt koster det nå 10 312 kroner i leie en 3-roms leilighet på Romerike. Dette er en oppgang på 8,1 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme periode i fjor, er det en nedgang på 1,3 prosent.

Bærum:
I Bærum er utleieprisene stabile.

Bergen:
Utleieprisene i Bergen er svakt stigende.

Stavanger:
I snitt koster det nå 10 385 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger. Dette er en nedgang på 0,7 prosent sammenlignet med en måned tilbake. Sammenlignet med samme periode i fjor, er det en oppgang på 8,7 prosent.

I snitt koster det 12 205 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger. Det er en nedgang på 5,1 prosent sammenlignet med august 2010