Tror boligprisene vil stige igjen

Norges Eiendomsmeglerforbund mener septembertallene tyder på at boligprisene er på vei opp igjen.

Boligprisene steg med 0,3 prosent i september, og er dermed 1,6 prosent høyere enn august når tallene blir korrigert for sesongvariasjoner.

– Vanligvis er september en svak måned med fall i prisene eller i beste fall flatt. I år har vi en faktisk stigning på 0,3 prosent fra august. Når vi korrigerer for sesongvariasjoner, så er det en stigning på 1,6 fra august og det er relativt sett mye, sier nestleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (EFF), Leif J. Laugen.

Sammenlignet med fjoråret er det også første gang at prisene stiger. Prisene denne måneden er 6,8 prosent høyere enn i september i fjor.

Omsetningen av brukte boliger har så langt i år vært rekordhøy. Dette gjør at bransjen tror på et trendskifte.

– Det blir veldig spennende å se oktobertallene, for tallene for september indikerer et trendskifte, men det er litt tidlig å konkludere nå, sier styreleder i EFF, Terje Buraas.

Det er delte boliger som øker mest og små leiligheter i byene som faller. Buraas mener dette bør være et kraftig signal til utbyggere og kommunene om å bygge mer av denne boligtypen. I noen områder nærmer prisene på delte boliger seg nå prisen på eneboliger.