Kina-Hansen kjemper for betong

Bjørn Hansen mener betonghetten han har produsert er essensiell for å bevare norsk betong-, olje- og gasskompentanse.

Som vi tidligere har skrevet har Bjørn Hansen i Bjørn Hansen Construction AS (Kina-Hansen) utviklet og dokumentert en hette i betong og rustfritt stål som kan brukes rundt eksisterende brønnhoder (BOPer) og som kan monteres rundt og over nye oljebrønner. Hetten tar vekk risikoen.

Formålet med denne kapselen som kan leveres i alle størrelser fra ca. 5.000 tonn til 18.000 tonn er å ivareta eventuelle lekkasjer som BOP (blow-out preventer) ikke makter å håndtere, eller at det oppstår feil ved BOPer som ikke kan kontrolleres (eks. ulykken i Mexico-gulfen). Han forteller at det fortsatt er store muligheter for at hetten kommer til å bli brukt over utslippsstedet i Mexicogulfen.

Hansen har han også fått bistand fra Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA hvor de ønsker å endre lovverket for å øke sikkerheten i offshoreinstallasjoner. Hansen forteller om positive tilbakemeldinger fra politisk hold.

Han mener hetten er løsningen på spørsmålet om oljeboring i Nord-Norge, og lover å kjempe for utvinning overalt.

- Jeg skal fighte for at hver dråpe av olje og gass på norsk sokkel skal opp. Det er viktig for hele landet, og ikke minst byggenæringen. Dette er den beste måten vi kan bevare kompetanse innen betong, olje og gass i Norge. Samtidig sikrer vi også at fiskeri fortsatt vil være en viktig ressurs, sier Bjørn Hansen til Byggeindustrien.

- Jeg vet hva de store oljeselskapene tjener, og utgiften til betongringen min er bare ”peanuts” i forhold, legger Hansen til.

Han forteller at hettene kan tilpasses spesifikasjoner, og at de vil være av Rolls Royce-kvalitet. Planen er å bygge dem på Hanøytangen utenfor Bergen. Derfra kan de sendes rundt om i verden i trygg forvissning om at konstruksjonene holder høy kvalitet.