Thermax i gang igjen etter konkurs

I forrige uke ble det åpnet konkurs i Thermax, men selskapet er allerede oppe og går igjen under nye navn.

- Vi jobbet med å få til en akkord, men den ville ikke alle være med på. Dermed måtte vi gå den tunge veien, sier tidligere daglig leder Arne Johannessen i Thermax AS til Byggeindustrien. Thermax AS drev entreprenørvirksomhet innen passiv brannsikring. Branntetting og isolering av stålkonstruksjoner sto sentralt.

Han forteller at selskapet de siste ni månedene har hatt likviditetsproblemer, og at nesten all hans tid har gått med på å finne finansielle løsninger for selskapet. Til slutt var skifteretten eneste utvei.

Noen uker før konkursen opprettet Johannessen selskapet Thermax Norge AS. Dette selskapet overtar det meste av driften i Oslo-området. På samme måte er det etablert lignende selskap i Bergen og Trondheim. Da konkursen var et faktum hadde selskapet 120 ansatte, og Johannessen forteller at de aller fleste har fått nye jobber. Enten i de nystartede firmaene eller hos andre.

- Vi vil fortsatt være landsdekkende, men nå gjennom samarbeid med de andre selskapene. Mange av de store avtalekundene våre har sagt at de blir med videre. Det er jo stort sett de samme menneskene som jobber i det nye selskapet, og det meste av det vi driver med er personrelatert, sier Johannessen.